Pasta de full amb botifarra i poma.
Un plat fàcil de fer i que fa festa
Dificultat: baixa
Un plat fàcil de fer i que fa festa
Dificultat: baixa
Ingredients (per 8 persones)
-2 plaques de pasta de full congelada (500 gr. en total)
-800 gr. de botifarra
-2 ous
-3 pomes Fuji o golden
-pa (una llesca de pa de pagès)
-llet (1/2 got dels de tallat)
-oli
-farina
Preparació.
Deixeu la pasta de full a temperatura ambient una hora i mitja aproximadament per descongelar-la, també la podeu ficar el dia abans en la nevera i estarà perfecta quan l’hagueu d’usar.
Remulleu la molla del pa amb llet.
En un recipient fiqueu la carn de la botifarra lliure de la pell, afegiu el pa remullat i un ou, barregeu-lo tot amb les mans procurant que el pa es desfaci.
Talleu cada làmina de la pasta de full en 4, us quedaran uns quadrats aproximadament de 15*10 cm. Fiqueu els quadrats en una llanda del forn, en la que heu ficat una mica d’oli i un pols de farina, això es per a que no s'enganxi.
Ara punxeu la pasta de full amb ajuda d’una forquilla, si no feu això us pujaria tota la pasta de full, deixeu ½ cm als voltants i dins aneu punxant de forma uniforme .
Ara amb el rovell d’un ou pinteu les vores, ho podeu fer al final, però si ho feu en aquest punt és molt més fàcil i us quedarà millor.
Ara distribuïu la carn sobre els quadres de pasta de full, deixant lliure el ½ cm de les vores. Us ha de quedar una capa uniforme.
Ara peleu les pomes, trèieu el cor i filetejeu en làmines, no feu làmines massa grosses, però tampoc que siguin un tel. Això crec que és el més complicat del plat. Per filetejar-les només necessiteu un bon ganivet i pràctica, així que si la primera volta no us queden totes més o menys igual de grosses, paciència que con el tiempo i una canya.
Ara fiqueu damunt la carn la poma filetejada com si fos un pastis de poma.
Fiqueu en el forn calent (uns 10 minuts abans en el forn a temperatura alta) , a uns 170 ºC d’adalt (grill) i d’abaix uns 30 minuts, com sempre aneu controlant, però ja veureu que la pasta de full puja, s’enrosseix i la poma agafa el color dels pastissos de poma. I ja esta. No ho mengeu calent, el plat guanya si el deixeu refredar una mica, conteu tenir-lo fet una hora aproximadament abans de menjar.
Ps: podeu trobar aquesta recepta al descobrir cuina, encara que jo l’he fet alguna modificació
Ps2: podeu usar pera en comptes de poma, però llavors que estiguin ben madures, si no molt millor la poma.
Que vagi de gust
-2 plaques de pasta de full congelada (500 gr. en total)
-800 gr. de botifarra
-2 ous
-3 pomes Fuji o golden
-pa (una llesca de pa de pagès)
-llet (1/2 got dels de tallat)
-oli
-farina
Preparació.
Deixeu la pasta de full a temperatura ambient una hora i mitja aproximadament per descongelar-la, també la podeu ficar el dia abans en la nevera i estarà perfecta quan l’hagueu d’usar.
Remulleu la molla del pa amb llet.
En un recipient fiqueu la carn de la botifarra lliure de la pell, afegiu el pa remullat i un ou, barregeu-lo tot amb les mans procurant que el pa es desfaci.
Talleu cada làmina de la pasta de full en 4, us quedaran uns quadrats aproximadament de 15*10 cm. Fiqueu els quadrats en una llanda del forn, en la que heu ficat una mica d’oli i un pols de farina, això es per a que no s'enganxi.
Ara punxeu la pasta de full amb ajuda d’una forquilla, si no feu això us pujaria tota la pasta de full, deixeu ½ cm als voltants i dins aneu punxant de forma uniforme .
Ara amb el rovell d’un ou pinteu les vores, ho podeu fer al final, però si ho feu en aquest punt és molt més fàcil i us quedarà millor.
Ara distribuïu la carn sobre els quadres de pasta de full, deixant lliure el ½ cm de les vores. Us ha de quedar una capa uniforme.
Ara peleu les pomes, trèieu el cor i filetejeu en làmines, no feu làmines massa grosses, però tampoc que siguin un tel. Això crec que és el més complicat del plat. Per filetejar-les només necessiteu un bon ganivet i pràctica, així que si la primera volta no us queden totes més o menys igual de grosses, paciència que con el tiempo i una canya.
Ara fiqueu damunt la carn la poma filetejada com si fos un pastis de poma.
Fiqueu en el forn calent (uns 10 minuts abans en el forn a temperatura alta) , a uns 170 ºC d’adalt (grill) i d’abaix uns 30 minuts, com sempre aneu controlant, però ja veureu que la pasta de full puja, s’enrosseix i la poma agafa el color dels pastissos de poma. I ja esta. No ho mengeu calent, el plat guanya si el deixeu refredar una mica, conteu tenir-lo fet una hora aproximadament abans de menjar.
Ps: podeu trobar aquesta recepta al descobrir cuina, encara que jo l’he fet alguna modificació
Ps2: podeu usar pera en comptes de poma, però llavors que estiguin ben madures, si no molt millor la poma.
Que vagi de gust
1 comentari:
Òndia nen!!! Aquest pastís el coneixo! Bonííiiiissim! Provaré de fer-ho i ja et dirè el què!
Endavant amb el blog petit chef!
Publica un comentari a l'entrada