Transició entre l'estiu i la tardor
Dificultat : fàcil
Ingredients (4 persones) :
-Enciam de roure (pot ser d'un altre però aquest té un punt amargant, si no opteu per escarola o enciam normal afegint canonges)
-un pebrot escalivat
-una esbarginya escalivada
-uns quants bolets (jo vaig optar per rovellons, però els que vulgueu o un assortit).
-julivert
-figues
-pinyons
-pernil (si teniu d'ànec un exceso, jo vaig usar del normal)
-Oli , millor verge, per amanides és més gustos.
-4 tomaquets madurs mitjanets
Preparació:
-Talleu els bolets, sobretot mireu que no tinguin cucs, és fàcil que hi hagi algun, però si els talleu a troços ho veureu enseguida, aparteu el tros xungo i au. Salteu-los. En una paella fiqueu una mica d'oli i quan estigui calent tireu els bolets , una mica de julivert picat i sal, aneu menejant fins que estiguin fets uns cinc minuts seran suficients.
-Peleu el pebrot i la esbarginya escalivada i amaniu-la amb sal i oli (si no sabeu escalibar és molt fàcil, en una plata del forn , calentat a uns 170ºC fiqueu primer les esbarginyes uns 30 minuts (a l'esbarginya li costa més que al pebrot ) i quan passi aquest temps fiqueu els pebrots uns 30 minuts més, aquest temps no és matemàtic heu de mirar que estigui cuit, si apreteu les esbarginyes amb un forquilla veureu si estan fetes idem pels pebrots. Atenció, podeu aprofitar i escalivar unes quantes, a la nevera us agunten uns 4 dies o si no es congele i no perden res.
-Ara marqueu les figues, talleu-les per la meitat o a quarts i en una paella amb oli les marqueu, res un segon, però quedaran molt brillants i potenciarà la dolçor natural de la figa.
Montem el plat , ací a gusto del consumidor. Jo vaig ficar en un costat, fent com una banda o un caminet un llit d'enciam, a sobre li vaig ficar el tomaquet pelat i amaniu-lo amb oli i sal (si voleu vinagre, però jo no hi vaig ficar, la idea d'aquest plat es jugar amb molts gustos i textures i el vinagre crec que disminuria aquest contrastos obtenint un gust massa uniforme a la totalitat del plat) , al costat una altra banda composta del pebrot i l'esbarginya, i entre aquestes dos bandes els bolets, fent d'unió i per sobre els bolets quatre pinyons (podeu passar d'ells, són cars, però estan molt bons) . Al costat de l'escalivada les figues i a sobre d'elles trocets de pernil.
És un festival de color i de geometria, potser us demanen un rastrell perque sembla un jardi zen.
Que vagi de gust
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Com diria el gran homer simpson pensant en un donut de xocolata
grhrhrrhrh
Publica un comentari a l'entrada